Valikko Sulje

Osaamisen kehittäminen -työpaketin terveiset

Henkilö pitää läppäriä sylissä, jossa on nainen, joka osoittaa katsojaa ja lukee "Kestävää osaamista".
Kuvituskuva. Tietokoneen näytöllä nainen, joka osoittaa katsojaa. Ruudussa lukee "kestävää osaamista".

VASKI-hankeen työpaketti 5, Osaamisen kehittäminen on saanut hyvän alun ja on pitänyt kaksi yhteistä kokousta, jotka ovat olleet kiinnostavia. Työpakettiin on osallistunut hieno ja aktiivinen porukka. Keskiössä tähän saakka on ollut kysymys, miten voimme tietää mitä osaamista meidän henkilökunnallamme on kestävästä kehityksestä ja mitä osaamista on tarpeellista tulevaisuudessa edistää? OKKA-säätiön Erkka Laininen ja Hamkin Keijo Hakala on ollut kokouksessa mukana antamassa näkökulmia aiheeseen.

Kuvituskuva palaverista.

Olemme luoneet Agenda 2030 pohjalta kyselyn ja sitä viimeistellään, jotta voimme testata sen toimivuutta tänä keväällä. Seuraavassa kokouksessa päätetään kartoituksen teknisestä toteuttamistavasta.

Seuraava askel on siirtyä kohti osaamisen kehittämissuunnitelmaa.

Suuri kysymys tulee olemaan, miten osaamisen kartoitus ja kehittämissuunnitelma voi palvella monella eri tasolla: henkilökohtainen osaamisen kehittäminen – valtakunnallinen linjaus.

Työpaketti Osaamisen kehittäminen edistää myös kumppanuutta.  Olemme yhteydessä esimerkiksi Areneen ja voimme ottaa mallia, miten osaamisen kehittämistä on edistetty ammattikorkeakoulumaailmassa esimerkiksi Kestävä, vastuullinen ja hiilineutraali ammattikorkeakoulu – Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ohjelmasta.