Valikko Sulje

Ennätysmäisen suuri verkosto toimii

Kuvassa on Sataedun hankepäällikkö Pauliina Merikivi hankkeen messutiskin luona.


Hyvin! VASKI on oletettavasti ammatillisen koulutuksen historian suurin verkostohanke. Nopea hakuaika ja suuri kiinnostuneiden organisaatioiden määrä pakotti tehostamaan prosessit äärimmilleen. Kestävä kehitys palasteltiin työpaketeiksi ja jokaiselle nimettiin osakoordinaattoreista vetäjä. Hakuvaiheessa organisaatioiden suunnitelmat, työpakettien valinnat ja budjettikategoriat koottiin FORMS-kyselyn avulla. Budjettitaulukolle tulikin kokoa, kun se ajettiin excel-muotoon. Verkoston koko konkretisoitui silmissä, kun budjettiin tuli 64 saraketta.  Toivottavasti kukaan ei ole yrittänyt sitä tulostaa!

Kuvassa on Sataedun hankepäällikkö Pauliina Merikivi hankkeen messutiskin luona.

Arkipäiväinen työskentely on ohjattu verkkoon

VASKI-teams on verkoston tärkein työkalu. Tietovirtaa riittää! Aluksi kognitiivinen ergonomia oli varmasti monella koetuksella, kun koitti eri sähköpostien, teams-kanavien ja vaski.info-sivuston kautta hahmottaa mitä missäkin työpaketissa tapahtuu. Verkoston koosta kertoo se, että VASKI-teamsissa on kirjoitushetkellä 258 jäsentä ja lisäyspyyntöjä tulee useita viikossa. Kannattaakin laittaa itselle tärkeät kanavat seurantaan, jotta pysyy ajan tasalla!

Työpaketit ovat nyt päässeet erinomaisesti käyntiin. On ollut ilo nähdä jokaisen vetäjän huikea ammattitaito ja osallistujien innostus aiheeseen. Nautitaan myös tästä matkasta – ei pelkästään tulevista hienoista lopputuloksista!

Pauliina Merikivi (kuvassa), hankepäällikkö, Sataedu