Valikko Sulje

Vaskihaaste soluttautui Ylä-Savon ammattiopistoon

kestävä kehitys kirjoitetaan osaksi jokaista prosessikuvausta. Taustalla vaaleanpunainen kukka. Lukee myös Jätä oma #kekelupaus #vaskihaaste.
Nainen katsoo kameraan

Vaskihaaste-kampanja yhdisti kivan tekemisen ja tärkeiden asioiden pohtimisen

Mikä yhdistää mestaria, rokkaria, hevaria, hesaria ja hiipparia? He kaikki jättivät kestävän kehityksen lupauksen Ylä-Savon ammattiopistossa (YSAO), jossa Vaskihaastekampanjan toteutettiin livenä yhdessä ARI-teemapäivien kanssa. Myös tennarit, hupparit ja lenkkarit olivat sankoin joukoin liikkeellä ja livelupauksia kertyi 143 kappaletta. Lisäksi syntyi idea uudesta Riittäisikö yksi käsipaperi -haasteesta.

Jokainen YTO-opettaja järjesti Vaskihaaste-oppitunnin

Yhteisten aineiden (YTO) opettajat pitivät Vaskihaasteesta oppitunnin kaikille opettamilleen ryhmille. Oppitunnin päätteeksi jokainen jätti oman lupauksensa Vaskihaasteen nettisivuille. Myös osa tiimeistä innostui tekemään lupauksia. YTO-opettajat lupasivat työstää kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osaamislupaukset opettamilleen aineille. Kekenyrkki lupasi kerätä vieraslajit omilta pihoiltaan ja ehkä vähän naapurinkin.

Järvimaisema. Käsi kurkottaa taivasta kohti. Auringonnousu. Alhaalla OPH rahoittaa hanketta -logo ja VASKI-hankkeen logo eli vaski.info-logo.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus kokonaisvaltaisesti esillä

Puurot ja vellit saattoivat mennä vähän sekaisin. Meillä oli nimittäin huhtikuussa yhtä aikaa Vaskihaastekampanjan kanssa osaamislupauskoulutukset opettajille. Joka tapauksessa hyvä pöhinä lupausten ympärille saatiin aikaiseksi ja lupaustyöpajat tukipalveluille ja opoille on vireillä. Tulipahan livautettua kestävän kehityksen lupaustyöskentely myös ulos myytävälle kestävän kehityksen kurssille.

Laatupäälikön merkityksellinen lupaus

Laatupäällikkömme lupasi, että kestävä kehitys kirjoitetaan osaksi jokaista prosessikuvausta. Se lienee vaikutukseltaan merkittävin ja kuvastaa hyvin sitä reipasta meininkiä, jolla vihreää siirtymää on YSAO:lla lähdetty töytyyttämään eteenpäin. Vilpitön kiitos jokaiselle mukaan heittäytyneelle arjen sankarille!

kestävä kehitys kirjoitetaan osaksi jokaista prosessikuvausta. Taustalla vaaleanpunainen kukka. Lukee myös Jätä oma #kekelupaus

Kirjoittaja opettaja Tiina Tuovinen YSAO:sta.