Valikko Sulje

Stadin AO on osallistunut Vaskihaasteeseen keväisissä kestävän tulevaisuuden tempauksissa

Vaskihaaste-kampanjan ideana on vahvistaa ammattiin opiskelevien positiivista ilmastoon ja ympäristöön liittyvää kädenjälkeä, vihreää siirtymää ja edistää vastuullisen ammatti-identiteetin kehittymistä. Vaskihaaste-kampanjassa haastetaan koulutuksen järjestäjät innostamaan ja aktivoimaan opiskelijoita jättämään yhdessä opettajien kanssa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauksia. Näin heidän kestävyysosaamistaan vahvistetaan sekä edistetään heidän kestävää ammattilaisuutta.

Vaskihaaste-kampanja #vaskihaaste #kekelupaus vaski.info/vaskihaaste OPH rahoittaa hanketta-logo ja vaski.info-logo

Stadin AO:ssa järjestetään huhtikuussa kestävän tulevaisuuden aiheisia tempauksia viidellä kampuksellaan. Kaikkien tempauksien yhteydessä on opettajavetoinen #kekelupaus-piste, jossa voi jättää oman #kekelupauksen ja osallistua Vaskihaasteeseen. Pisteellä jutellaan vastuullisuuden periaatteista ja pohditaan kestävyysmurroksen tarpeellisuutta. Kestävyystaidot ovat tulevaisuuden tärkeitä työelämätaitoja. Ihanteellisessa tilanteessa #kekelupaus on sidottu kunkin vastaajan omaan elämäntilanteeseen.

Opiskelijat ovat olleet kestävän tulevaisuuden tempauksien suunnittelussa mukana. Tempauksien toiminnoissa näkyvät kestävän kehityksen eri painopisteet. Tempauksien ohjelma vaihtelee kampuksittain. Tempauksissa kuullaan karaokea, opettajien lauluesityksiä ja opiskelijoiden laatimia musiikkitoivelistoja. Tarjolla on kahvia ja opiskelijoiden leipomia muffinsseja. Tempauksien tulevaisuuspisteissä kurotetaan tulevaisuuteen tulevaisuusajattelun toimintapisteellä ja muovaillaan muovailuvahasta oma tulevaisuus. Päivissä on myös kevään tuntua, kun multaa kylvetään herneenversojen ja auringonkukkien siemeniä. sekä taimia. Toiminnallisissa pisteissä on myös kauniiden tulppaaniasetelmien sidontaa, köysien punomista, korujen tekoa, kosmetiikan valmistamista ja hiusten leikkuuta. Hiusten leikkuu liittyy Hiukkahyvä-hankkeeseen, jossa hiuksia kerätään öljyntorjunnassa käytettävien kuitumattojen ainesosaksi. Tempauksiin osallistuvat myös YK-liitto, Kierrätyskeskus ja Kuusankoski infopisteillään.

Tehdään kestävä tulevaisuus yhdessä!

Kirjoittaja on Stadin AO:n opettaja Kaisa Rastas (kuvassa oikealla).