Valikko Sulje

Keke- viikko käynnisti kestävän elämäntavan huhtikuun Tampereen seudun ammattiopistossa Tredussa

Viikon teemana oli ”Älä tuhlaa energiaa, ole energiaa!”.

Toimipisteillä järjestettiin ohjelmaa pitkin viikkoa ja verkossa oli mahdollisuus osallistua kestävän kehityksen webinaareihin. Viikon huipennus oli vastuullisuuslupaukset, joita tekivät kaikki Tredulaiset.

Lupauksia kerättiin sosiaalisessa mediassa ja toimipisteillä vastuullisuuslupauspuihin. Hervannan media-ala valmisti viikkoa varten pahviset lupauspuut itse, materiaalit puihin saatiin lahjoituksena DS Smith Tampereelta.

Vegaaninen ruoka tutuksi

Santalahdentien opetusravintola Elmerissä kiinnitettiin viikon aikana erityistä huomiota vegaaniseen ruokaan. Mukana vierailemassa toimipisteellä oli Tampereen yliopiston opiskelija Veera Vihmaa, jonka kanssa opiskelijat pääsivät keskustelemaan erilaisista näkökulmista ruokaan ja kestävään kehitykseen liittyen. Veeran vierailu oli osa Tampereen yliopiston ja Tredun kestävän kehityksen yhteistyötä, joka on alkanut CCC-CATAPULT -hankkeen tiimoilta.

(kuva Veera Vihmaa Tampereen yliopistosta)

Santalahdentien toimipisteellä pidettiin myös vaihtotori, jossa käytetyt tavarat vaihtoivat omistajaa kovaa vauhtia. Kirjastossa taas kerättiin ja annettiin kestokasseja lainaajille.

Lempäälän Virta-kampuksella järjestettiin viikolla IMBY eli In My Backyard -päivä. Paikalla oli noin kolmekymmentä eri alan ammattilaista kertomassa työstään ja vastuullisuusteoistaan. Kampuksen upean yhteisen päivän mahdollistivat muun muassa Lempäälän Ilmastosoturit, lukion opettaja Jarmo Lehtinen ja Tredun Riina Aspila.

Oriveden toimipisteessä kerättiin vastuullisuuslupausten lisäksi henkilökunnalta vinkkejä toimipisteen keke-toiminnan kehittämiseen.

“Kiitos kaikille vastuullisuuslupauksista ja positiivista kohtaamisista! Tästä on hyvä jatkaa.

– Pia Korhonen ja Minna Syvänniemi –

Kestävän elämäntavan huhtikuu jatkuu

Kestävän elämäntavan huhtikuussa vietetään tällä hetkellä nuukuusviikkoa, joka on vuosittainen järkevän kulutuksen teemaviikko. Nuukuusviikko on aloitettu haastamalla kaikki Tredulaiset miljoona roskapussia kampanjaan.   https://yle.fi/aihe/s/mika-miljoona-roskapussia

Haastajana toimi Santalahdentien toimipiste ja haasteen ensimmäisenä päivä Hiusalan opiskelijat opettaja Katja Kähkösen johdolla keräsivät puolessa tunnissa kuusi roskapussia, tästä on hyvä jatkaa haastetta eteenpäin.

Nuukuusviikolla jatkettiin keke-viikolla aloitettua henkilökunnan “Älä tulosta kampanjaa”.

Tiistaina 25.4.2023 järjestetään Kehitä osaamistasi kiertotaloudessa –hankkeen, KEOSKI päätösseminaari, joka on suunnattu opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Seminaari järjestetään Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen KIERTO-hankkeen kiertotaloustapahtuman KIERTO FEST Future yhteydessä.

Teksti ja kuvat Satu Rintala, Pia Korhonen ja Minna Syvänniemi

#vaskihaaste

#kestuhanke

#treduofficial

#kestävääammattilistaetumatkaa

#kestäväelämäntapatredusta

#rohkeereteereilu