Valikko Sulje

SAKKY mukana Vaskihaaste-kampanjassa

Opiskelija jakaa lupauskorttia opiskelijalle.
Kolme kokkia kirjoittaa pöydän ääressä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauskortteja.

SAKKY on mukana VASKI-haastekampanjassa, jota toteutamme yhdessä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa. Tavoitteenamme on, että saisimme mahdollisimman monen henkilökunnasta ja opiskelijoista osallistumaan haasteeseen antamalla lupauksen omasta teosta, joka edistää kestävää kehitystä. Lupaus voi olla pienikin arjen teko kotona ja työpaikoilla. SAKKY toimii kestävän kehityksen edistäjänä ja koulutamme opiskelijoita kestävällä tavalla toimiviksi ammattilaisiksi.

Vaskihaaste-sanomaa edistämässä

Olemme toteuttaneet kampanjan kiertelemällä Savilahden kampuksen luokissa kertomassa oppiskelijoille VASKI-haasteesta ja halutessaan voi jokainen antaa oman kestävän kehityksen lupauksensa. On ollut mahtavaa huomata kuinka innokkaasti henkilökunta, ja opiskelijat osallistuivat haasteeseen antamalla omia lupauksiaan. Tarkoitus on myös muille kampuksille mennä kertomaan VASKI-haasteesta ja samalla jokainen voi halutessaan antaa oman lupauksensa. Kampanja näkyy kaikilla Savon ammatti- ja aikuisopiston kampuksilla info-tv:ssä.

Järvimaisema. Käsi kurkottaa taivasta kohti. Auringonnousu. Alhaalla OPH rahoittaa hanketta -logo ja VASKI-hankkeen logo eli vaski.info-logo.

SAKKYssa opiskelija toimii kampanjan paikallisena moottorina

Sakkyssa haluttiin saada kampanja sakkymaiseksi, joten yksi keino oli ottaa kampanjan toteutukseen mukaan opiskelija tekemään työelämäjakson Savilahden kampuksella. Opiskelija Lilli Hachmann opiskelee liiketaloutta ja valmistuu vuoden lopussa markkinoinnin ja viestinnän puolelle. Hän on ideoinut ja tehnyt kestävän kehityksen edistämistä kampuksella mm. kiertämällä kampuksilla kertomassa Vaskihaaste -kampanjasta sekä hyödyntänyt viestinnässä info TV:tä sekä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauskorttien palautuslaatikkoa.

Henkilökunnalta myönteistä palautetta

Henkilökunnalta on tullut positiivista palautetta siitä, kun opiskelijat ovat mukana näin tärkeässä asiassa. Kiitosta on tullut myös siitä, että opiskelijat osallistavat samalla koko koulun henkilökuntaa ja muita opiskelijoita mukaan kestävän kehityksen haasteeseen.

Kampanja on ollut hyvä tilaisuus oppia

Kestävä kehitys on hyvin tärkeä ja aina ajankohtainen asia. VASKI-haaste kampanjaa on ollut mielenkiintoista tehdä sekä toteuttaa ja on ollut huippua olla mukana näinkin tärkeässä aiheessa, kertoo Lilli Hachmann. Hän lisää, että kiinnostunut tästä aiheesta ja koen tekeväni hyvää ympäristölle tämän teeman parissa.

Hachmann mainitsee, että on oppinut kampanjaan liittyvän teo-jakson aikana erilaisille ryhmille esiintymisen ja esityksen laatimisen. Olen saanut tutustua erilaisiin toimintatapoihin ja työskentelymenetelmiin someympäristössä.  Kampanjan aikana olen oppinut vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä Sakkyssä monia asioita. Ennen kaikkea sen, että kestävä kehitys kuuluu kaikille ja siihen on kaikkien osallistuttava tässä ilmastotilanteessa, painottaa Lilli Hachmann.

Unelmia tulevaisuudesta

Valmistumisen lähentyessä tulevaisuuden haaveissa Lilli näkee lapsitoiveen sekä oman talon ja tietenkin oman alan työpaikan, jossa olisi mahdollisuus etätöihin.

“Lupaan, että meidän kukkaniittymme kukkii entistä runsaampana tänä kesänä kaikille mahdollisille pölyttäjille.”

Lilli Hachmann, liiketalouden opiskelija, artikkelin kirjoittaja