Valikko Sulje

Saimaan ammattiopisto Sampon elokuun vastuullisuusteko: opiskelijat mukana Greenreality-karnevaalissa

Opettajia ja opiskelijoita teltan edessä

Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijat olivat mukana Lappeenrannassa järjestettävässä Greenreality-karnevaalissa 31.8.2023. Aurinkoisessa tapahtumassa oli tarjolla erilaisia koko perheen aktiviteetteja esittely- ja toimintapisteitä sekä esityksiä. Sampon opiskelijoiden itse suunnittelemissa esittelypisteissä korostuivat kestävyys, vastuullisuus sekä luonnonmateriaalien hyödyntäminen.

Sampon luonto- ja ympäristöalan pisteen suunnittelivat Luonto23 -ryhmän opiskelijat. Tammikuussa 2023 opintonsa aloittaneista opiskelijoista valmistuu luonto-ohjaajia, luonnonvaratuottajia ja ympäristönhoitajia. Luonto- ja ympäristöalan pisteellä kävijät pääsivät esimerkiksi ottamaan itsestään kuvan luonnon materiaaleista valmistetuilla selfie-kehyksillä ja tunnistamaan kasveja. Lisäksi pisteellä pääsee tutustumaan retkeilyyn, retkeilyvarusteisiin ja luonnonmateriaaleihin.

Sisustus- ja muotialan pisteellä pääsi kokeilemaan kädentaitojen ohjaajaopiskelijoiden ohjauksessa kehyskudontaa kierrätysmateriaaleista sekä kokoamaan yhteisöllistä mobilea luonnonmateriaaleista. Pisteellä oli lisäksi myynnissä opiskelijoiden omia töitä, joita he valmistavat osana opintojaan.

Opiskelijoiden osallistuminen Greenreality -karnevaaliin on valittu Sampon elokuun vastuullisuusteoksi.

Vastuullisuus näkyy monenlaisina asioina, tavoitteina ja tekoina Sampon päivittäisessä toiminnassa.  Strategiamme yksi painopiste on kestävän tulevaisuuden varmistaminen: vastuullisena organisaationa varmistamme toimintamme ekologisen, taloudellisen, kulttuurisen ja sosiaalisen kestävyyden. Haluamme tuoda näkyväksi jokapäiväistä vastuullisuutta, ja nostammekin jatkossa kuukausittain esille uutiskirjeessämme sekä muissa kanavissamme vastuullisia tekoja arjestamme.

Seuraa meitä somessa tai tilaa uutiskirjeemme, jotta kuulet uusimmat kuulumisemme! 💚

Saimaan ammattiopisto Sampo tarjoaa ammatillista koulutusta sekä koulutus- ja kehittämispalveluja yrityksille ja muille yhteisöasiakkaille Etelä-Karjalassa Imatralla, Lappeenrannassa ja Ruokolahdella.

Blogin teksti ja kuvat: Sampon kestävän kehityksen tiimi & markkinointi- ja viestintätiimi