Valikko Sulje

Kestävän kehityksen muutosagentit

Vihreällä pohjalla oleva kortti, jossa lukee Green Card Matti Meikäläinen 2013, Tämä on osoitus vastuullisesta toiminnasta ympäristön hyväksi.
Vihreällä pohjalla oleva kortti, jossa lukee Green Card Matti Meikäläinen 2013, Tämä on kortti

TAO, Turun Ammattiopistosäätiö on toiminut kestävän kehityksen toiminnan parantamiseksi pitkäjänteisesti. ISO 14001 sertifioitiin ensimmäistä kertaa 2001 ja Vihreä Lippu saatiin salkoon liehumaan 2009 ja sen jälkeen se on siellä ollut kestävällä tasolla. Vihreän Lipun tapana olemme kehittäneet jokaisen opiskelijan suorittaman TAO GreenCardin. Tämän kortin ansaittuaan opiskelija tuntee oppilaitoksen toimintatavat ja osaa toimia opiskelussaan.

Opiskelijat kestävän kehityksen muutosagenteiksi

VASKI-hankkeen kautta TAO, Turun Ammattiopistosäätiö on kouluttamassa opiskelijoita kestävän kehityksen muutosagenteiksi. TAO:n opiskelijoilla on mahdollisuus valita 3 osp:n Kestävän kehityksen edistäminen-opintojen yhteyteen toimintaa, joka hyödyntää myös yhteistyökumppaniemme kestävän kehityksen osaamista.

Kuvassa on järvimaisema ja auringonnousu. Käsi kurottaa aurinkoa kohti ja sen ympärillä lukee "VASKI-hanke" ja "vaski.info". Lisäksi kuvan yläosassa lukee Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus -hanke.
Kuvassa maapallo, jonka ympärillä paljon ihmis

Opiskelijan rooli

Tutustu oman opiskelualan työpaikkaan, esim. koulutussopimuspaikka.
KeKe- kävely – mikä toimii, mikä ei? (vähintään 2 esimerkkiä )
(Esim. energiatehokkuus, materiaalitehokkuus, työturvallisuus, hätäpoistumistiet, sosiaalitilat, tasa-arvoista kohtelua, onko elinkaariajattelua ja kiertotalousajattelua?)
Kestävän kehityksen kävelyllä käydään läpi roska-astiat, lajittelu, turvallisuusasiat, jne. työpaikan toimintaympäristössä.

Yrityksillen ennennäkemätön mahdollisuus

Yrityksillä on mahdollisuus saada ulkopuolisen kartoittajan näkemys keke-tilastaan. Tarkoitus ei ole mitenkään vähätellä yrityksen toimintaa, vaan olla apuna kehittämässä sitä.

Vuoden 2023 loppuun mahdollista saada apua TAO:n ympäristöpäälliköltä keke-toiminnan kehittämiseen tämän muutosagentin käynnin jälkeen.VASKI-hanke mahdollistaa em. toiminnan.

27.10.2022 järjestimme alojemme yrityksille Klubi-risteilyn, jonka aikana kerroin hankkeesta. Tapahtumaan osallistui n. 70 eri yrityksen edustajaa.

Kuvassa Klubiristeilyn

Kirjoittaja on Petri Leimu, joka on Turun Ammattiopistosäätiön turvallisuus- ja ympäristöpäällikkö.