Valikko Sulje

Vastuullista ja kestävää vuotta 2023!

Kuvassa on VASKI-hankkeessa tavoitetut ihmiset ihmisjoukkona, joka vastaa 2930 henkilöä. Kuvassa OPH rahoittaa hanketta-logo ja vaski.info-logo.
Kuvassa on järvimaisema ja auringonnousu. Käsi kurottaa aurinkoa kohti ja sen ympärillä lukee "VASKI-hanke" ja "vaski.info". Lisäksi kuvan yläosassa lukee Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus -hanke.

Mitä 350 ammatillisen koulutuksen kehittäjää, 61 ammatillisen koulutuksen järjestäjää Etelä-Suomesta Lappiin saakka saavatkaan aikaan?

Tavoitteenamme on muuttaa ammatillinen koulutus yhä vastuullisemmaksi ja kestävämmäksi.

Sataedun koordinoiman VASKI – Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus -hanke yhdessä osakoordinaattoreiden: Perho Liiketalousopiston, Suomen ympäristöopiston, Optiman, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän ja Ammattiopisto Luovin kanssa tähtäävät kaikkien osatoteuttajien kanssa siihen, että 8.6.2023 julkaistaan ensimmäinen Suomen ammatillisen koulutuksen kestävyystiekartta. Se antaa pitkälle tulevaisuuteen kaikille ammatillisen koulutuksen toimijoille suuntaviivat tehdä todeksi Agenda 2030 -toimintaohjelman mukaisia tavoitteita.

Kestävyystiekarttatyö koskettaa jokaista osatoteuttajaa

Kevään aluetyöpajojen paikkakunnat ovat julkaistu ja ne löytyvät VASKI-hankkeen tapahtumakalenterista. Valitse siis itsellesi sopiva ajankohta ja tule paikan päälle vaikuttamaan ammatillisen koulutuksen kestävyystiekartan sisältöön.

Osallistumalla yhteiskehittämiseen voit varmistaa, että kestävyystiekartta vastaa käytännön tarvetta ja antaa toimijoille tarpeelliset suuntaviivat valoisampaan tulevaisuuteen. Tarvitsemmekin juuri sinunkin osaamista ja mielipiteitä kestävyystiekarttaan liittyvään yhteiskehittämistyöhön.

VASKI-hankkeen jokainen osatoteuttaja on hankehaussa sitoutunut kestävyystiekarttatyöhön. Yhdessä saamme luotua laadukkaan kestävyystiekartan.

Kuvassa on VASKI-hankkeessa tavoitetut ihmiset ihmisjoukkona, joka vastaa 2930 henkilöä. Kuvassa OPH rahoittaa hanketta-logo ja vaski.info-logo.

Tukea ja neuvoa saatavilla vielä tänä vuonna

”Vielä 2023 on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä kestävyysloikka yhdessä muiden ammatillisen koulutuksen toimijoiden kanssa sekä saada siihen kattavaa tukea ja neuvoa hankkeen koordinaattoreilta, jotka ovat alallaan edelläkävijöitä.”

Vuonna 2022 2930 henkilöä edisti kestävää ja vastuullista ammatillista koulutusta osallistumalla VASKI-hankkeen koordinaatioryhmän järjestämiin tilaisuuksiin ja vei oppeja omiin oppilaitoksiinsa. Hienoa vai mitä? Tämän lisäksi kaikki osatoteuttajat ovat edistäneet tahoillaan omia kestävän kehityksen ohjelmiaan. Yhdessä meillä on mahdollisuus saavuttaa haluttu tulevaisuus!

Kirjoittaja on Virve Rinnola, kehittäjä ja ammattiopettaja. Hän toimii VASKI-hankkeen vastuullisuusviestinnän asiantuntijana.