Valikko Sulje

Lähestyvissä Taitaja2022-suurtapahtumassa huomioidaan kestävä kehitys

Taitaja2022-tilaisuuden faktalaatikko

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja2022 16.-19.5.2022 Porissa ja valmistelut ovat monelta osalta jo viimeistelyvaiheessa.

Sataedu ja WinNova järjestävät yhdessä suurtapahtumaa

Kuvituskuva messuista, jossa nuorehko mies katsoo tarkemmin esitettä.

Taitaja2022-tapahtuma on ammatillisen koulutuksen vuotuinen suurtapahtuma, jonka alustavista järjestäjistä on päätetty aina 2030-luvun puoleenväliin saakka. Tapahtumaa rakennetaan parin vuoden syklillä, kunkin alueen koulutuksen järjestäjien voimin ja Skills Finlandin tukemana. Tämän vuoden tapahtumaa vahvassa yhteistyössä rakentavat WinNova ja Sataedu. Taitaja-tapahtuma toteutuu Satakunnassa ensimmäistä kertaa sen kolmekymmenvuotisen historian aikana.

Kuvaaja Stefan Lorentz palvelusta Pexels

Yhteistyö edistää kestävää kehitystä

Kuvituskuva nurmikko on taustalla ja muutamat käsivarret pitävät toisistaan kiinni.

Jokainen tapahtuma on toteuttajansa näköinen, olemassa olevan konseptin rajoissa. Taitaja2022-projektissa olemme poikkeusajan vuoksi tehneet paljon yhteistyötä edeltävien ja seuraavien järjestäjien kanssa. Taitaja-järjestäjien lisääntyvä yhteistyö varsinkin tulevien järjestäjien kanssa edistää yhä paremmin tapahtuman kestävää kehitystä. Taitaja2022-tapahtuman osalta olemme miettineet hankintoja ja aineistoja, joita voidaan hyödyntää myös tulevina vuosina Espoo2023- ja Kuopio2024-tapahtumissa.

Avoimuus tukee vastuullisuutta

Tapahtuman suunnittelun avoimuus tuleville Taitaja-järjestäjille tukee vastuullista toteutusta myös tulevina vuosina. Jatkuva oppiminen tapahtuman toteuttamisessa mahdollistaa huomattavasti kestävämpiä toteutusmalleja, kun kaikkea ei tarvitse tehdä uudestaan.

Kestävän kehityksen monet ulottuvuudet

Kuvituskuvassa kädessä on taimi.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus on poikkeusajan myötä tullut esiin monilla tavoin: matkakulut on minimoitu ja työaikaa on tehostettu verkkokokouksia ja teknologiaa hyödyntämällä, roskien lajitteluun ja esimerkiksi kertakäyttöastioiden ekologisuuteen tullaan tapahtumassa kiinnittämään huomiota. Painotuotteiden ekologisuus sekä niiden valmistuksen etäisyys on myös tärkeä valinta. Suurtapahtuman liki 2000 ruokailijan ruokahävikki minimoidaan yhteistyöllä paikallisten hyväntekeväisyysyhdistysten avulla. Taitaja2022-kilpailulajien osalta on korostettu hankintojen tarpeellisuutta. Kilpailulajeihin hankitaan vain sellaista, jota tapahtuman jälkeen tarvitaan koulutuksessa. Lähtökohtaisesti hankinnat saadaan minimiin hyvällä yhteistyöllä työelämäkumppaneiden kanssa.

Vihreän teknologian tulevaisuus -paneelikeskustelu kokoaa ajankohtaiset asiat yhteen

Kuvituskuva paneelikeskustelusta.

Taitaja2022-projektin erilaisten valintojen lisäksi Taitajissa nähdään runsaasti erilaista oheistapahtumaa, kuten seminaareja, Tapahtumatoria, RekryTreffejä ja kaikille avoimet avajaiset sekä päättäjäiset. Yhtenä nostona ohjelmasta Vihreän teknologian tulevaisuus -paneelikeskustelu, jossa keskustellaan vihreän teknologian merkityksestä ja haltuunotosta eri toimialoilla unohtamatta energiankulutukseen vaikuttavia tekijöitä.

Kuvaaja Matheus Bertelli palvelusta Pexels

Tuomas Mäki-Onton henkilökuva.

#Työniloa matkalla Taitaja2022-tapahtumaan!

Tuomas Mäki-Ontto

Taitaja2022 kilpailupäällikkö

Tutustu tapahtumaan tarkemmin www.taitaja2022.fi

Ota somekanavat seurantaan!